Visual Designer

Solliciteer nu

Visual Designer

Part-time · Groningen (Groningen)

Weet jij gebruikerservaringen te optimaliseren door je creatieve blik en oog voor detail? Lees dan verder! Binnen de Bencom Group zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren Visual Designer.

Over de functie

Als Visual Designer ben je verantwoordelijk voor het creëren van optimale gebruikerservaringen. Binnen de Bencom Group vinden we dat iedere bezoeker onze vergelijkingswebsites en app zo makkelijk mogelijk moet kunnen gebruiken. Je weet als geen ander hoe je van complexe materie een heldere visuele oplossing maakt. Gebruiksvriendelijkheid staat hier centraal en je waarborgt dan ook ten alle tijden de eenvoud voor eindgebruikers.

Je werkt samen in het team van product owners, front-end developers en app developers. Projecten kunnen variëren van een redesign tot aan kleine visuele wijzigingen. Op basis van data kom je tot nieuwe inzichten en creëer je nieuwe oplossingen. Je bent in staat om gestructureerd te werken en het overzicht te behouden. Tegelijkertijd ben je creatief en vernieuwend, en weet je het Bencom-gevoel te vangen in je ontwerpen. Als je ontwerpen af zijn leg je deze voor aan de stakeholders en door je authentieke manier van presenteren en communiceren krijg je hen mee in je enthousiasme.

Over onze organisatie

De Bencom Group voorziet consumenten, instellingen en bedrijven van onafhankelijke en objectieve informatie over de diensten en tarieven op het gebied van telecom, internet, digitale televisie, energie, verzekeringen en hotelovernachtingen. Dit doen we middels onze vergelijkingssites en app waar miljoenen mensen jaarlijks gebruik van maken.

Onze missie is het transparant en inzichtelijk maken van deze complexe markten, waardoor consumenten in staat zijn beter en makkelijker keuzes te maken. Dit doen we met een team van ruim 70 medewerkers vanuit onze locaties in Groningen en Amersfoort.

Wat we zoeken

We zoeken een Visual Designer die tot zijn recht komt in een gedreven en informeel team, goed kan samenwerken maar tegelijkertijd ook zelfstandig  aan de slag kan:  

 • Je weet op creatieve wijze in je ontwerpen op zowel de user interface (UI) als op de gebruikerservaring (UX) te focussen;

 • Je hebt minimaal 2 tot 3 jaar ervaring met het werken voor grote e-commerceplatformen op het gebied van visual design (zowel web als mobile);

 • Je hebt oog voor detail en werkt gestructureerd;

 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden;

 • Je hebt sterke vaardigheden in het werken met Figma als design tool, ervaring met Sketch is een pré;

 • Je kan  een portfolio presenteren waarin je ervaring met visuele oplossingen en creativiteit goed naar voren komt.

 • Je bent woonachtig in het noorden van Nederland;

 • Je bent tussen de 16 en 32 uren per week beschikbaar; ZZP-ers zijn ook welkom om te solliciteren.

Wat we bieden

We bieden je een dienstverband binnen een hecht familiebedrijf. Binnen je werk kan je deelnemen aan afwisselende en uitdagende projecten; we vinden hierin jouw ontwikkeling erg belangrijk. Daarnaast bieden we:

 • Uitstekend salaris en bonusmogelijkheden.

 • Hardware wat aansluit op jouw wensen; 

 • Reiskostenvergoeding (vanaf 10 km);

 • Pensioenbijdrage;

 • Gezellige maandborrels en jaarlijks personeelsuitje.

 

 

Is je interesse gewekt?

Herken jij je in het functieprofiel en wil je ons team komen versterken als Visual Designer? Solliciteer dan via onderstaande button.

Heb je vragen over het sollicitatieproces of over de vacature? Stuur een mail naar vacatures@bencom.nl of bel ons op 0595-425859 en vraag naar Marleen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.