Data Engineer

Solliciteer nu

                   Data Engineer               

FULLTIME · GRONINGEN

Wij zijn op zoek naar een gedreven data engineer om samen de uitdaging aan te gaan binnen onze wereld van data. Word jij enthousiast van de combinatie van data, architectuur en integratie? Voel je welkom in ons team!  

De Bencom Group voorziet consumenten, instellingen en bedrijven van onafhankelijke en objectieve informatie over de diensten en tarieven op het gebied van telecom, internet, digitale televisie, energie, verzekeringen en hotelovernachtingen. 

Over de functie

Als Data Engineer bij de Bencom Group werk je aan het verder ontwikkelen en onderhouden van de data infrastructuur dat de basis vormt voor alle data science, analyse, automatisering en visualisatie projecten. Je zorgt ervoor dat de verschillende interne en externe databronnen betrouwbaar en efficiënt worden geïntegreerd in ons centrale opslagsysteem in Azure.

Je bent verantwoordelijk voor het creëren, verbeteren en monitoren van een groot aantal data pipelines. Je hebt ervaring met Azure Cloud, en specifiek met Azure Data Lake en Azure Synapse of je bent in staat je dit supersnel eigen te maken. Dit omdat je ETL (Extract-Transform-Load) moet kunnen doen met behulp van de taal Pyspark op Azure Synapse notebooks. In dit proces ben je tevens verantwoordelijk voor de data beveiliging van elke data ETL die je bouwt.  

 Binnen deze rol werk je nauw samen met je collega's (Julio, Nadim en Ronny). Er zijn dagelijkse stand-up meetings over de projectvoortgang, uitdagingen en mogelijke oplossingen. Daarnaast is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste technologieën en concepten en deze implementeert wanneer ze een toegevoegde waarde hebben.  Continu leren is belangrijk in deze rol, omdat het essentieel is om voorop te blijven lopen in het steeds evoluerende datalandschap.

Een werkdag als data engineer: de dag begint doorgaans met een grondige beoordeling van datapipelines en ETL-processen (Extract, Transform, Load) om een naadloze datastroom te garanderen. Het oplossen van problemen en het optimaliseren van bestaande pijpleidingen is een integraal onderdeel en vereist een scherp oog voor het identificeren van knelpunten en het implementeren van verbeteringen. Het grootste deel van je tijd besteed je aan het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van een robuuste data-infrastructuur. Of het nu gaat om het integreren van nieuwe databronnen, het beheren van dataopslagoplossingen of het implementeren van architecturen voor databeveiliging; het werk vereist een secure aanpak om de nauwkeurigheid, integriteit en veiligheid van data te behouden. De dag wordt voldaan afgesloten met een reflectie op de prestaties en het plannen van de volgende stappen die in ons organisatiebestuur kunnen worden uitgezet.

Wat we zoeken

 • Je hebt een relevante HBO- of WO opleiding gevolgd;

 • Je hebt kennis van, en ervaring met de volgende programma's: 

  • ETL/ELT (vereist);

  • SQL, Python en data modelling (vereist);

  • Azure Cloud en Azure Synapse (pré);

  • PySpark (pré);

 • Je bent analytisch, en vind het prettig om zelfstandig te werken;

 • Je hebt strategisch inzicht en je bezit over aanpassingsvermogen zodat je de dynamiek in dit vakgebied kan volgen;

 • Je woont in het noorden van Nederland.

Wat we bieden

Je komt te werken binnen een gemotiveerd en informeel team, waar je veel vrijheid krijgt om zelfstandig te werken. 

 • Veel ruimte voor eigen inbreng;

 • Afwisselende en uitdagende projecten;

 • Mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen;

 • Marktconform salaris (afhankelijk van ervaring) en bonusmogelijkheden;

 • Pensioenbijdrage;

 • Reiskostenvergoeding (vanaf 10 km);

 • Gezellige borrels en personeelsuitjes.

Is je interesse gewekt?

Herken jij je in het functieprofiel en wil je ons team komen versterken? Solliciteer dan via onderstaande button. De vacature sluit op 7 april.

Heb je vragen over het sollicitatieproces of de vacature? Stuur een mail naar vacatures@bencom.nl of bel ons op 0595-425859 en vraag naar Marleen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.